TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Fordított szelet csokoládéval
Fordított szelet csokoládéval
Recept Fordított szelet csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2024

Fordított szelet csokoládéval

Ennél a süteménynél nagyon is igaz, hogy minél több gyümölcs, annál jobb. A banánra és szilvára esett most a választásom. Szerző: Renata H.

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 kg
alma
2 db
érett banán
10 db
szilva
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
fahéjas cukor

Tészta:

4 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
2 evőkanál
olaj
100 g
kristálycukor
250 g
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kezünkkel kinyomjuk a felesleges levet. A banánt villával pépesre törjük, a szilvát kockára vágjuk. A gyümölcsöket elkeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rákenjük a gyümölcsös alapot, fahéjas cukorral és vaníliacukorral megszórjuk.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Fokozatosan belekeverjük a tojássárgákat, egyiket a másik után. Végül az átszitált lisztet is beledolgozzuk. A tészta se nem túl sűrű, se nem híg.
  4. A tésztát ráöntjük a gyümölcsös alapra, 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Sütés közben figyeljük.
  5. 20 percet hűtjük, majd kiforgatjuk a tepsiből. A sütőpapírt eltávolítjuk.
  6. A tetejét csokival is díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása