TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Kelt kalács szilvával, áfonyával, morzsával
Kelt kalács szilvával, áfonyával, morzsával
Recept Kelt kalács szilvával, áfonyával, morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2024

Kelt kalács szilvával, áfonyával, morzsával

Finomság a köbön! Lágy, kelt tészta és finom gyümölcs, a tetején érdes morzsával. Szerző: Renata H.

95 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kocka
élesztő
kevés tej
1 kávéskanál
kristálycukor
350 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
2,5 evőkanál
olaj
80 g
kristálycukor

Morzsa

125 g
vaj
szükség szerint
rétesliszt
szükség szerint
kristálycukor

Kell még:

gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt kevés tejbe morzsoljuk, hozzájön a cukor, felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. Elkészítjük a morzsát: a vajat liszttel és cukorral elmorzsoljuk, a liszt és cukor mennyisége megegyezik.
  4. A gyümölcsöt cukorral és fahéjas cukorral elkeverjük.
  5. A vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük a tésztát, rárakjuk a gyümölcsöt, erre kerül az édes morzsa.
  6. 170 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, légkeverésen.
  7. Kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása