TopReceptek.hu Péksütemények Morva mákos kalács kelesztés nélkül, túrós tésztából
Morva mákos kalács kelesztés nélkül, túrós tésztából
Recept Morva mákos kalács kelesztés nélkül, túrós tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2024

Morva mákos kalács kelesztés nélkül, túrós tésztából

Nagyon szeretem ezeket a puha korongokat. A megformázott korongokra mákos feltét került.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró
250 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
70 ml
olaj
50 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
citrom reszelt héja
csipet

Töltelék:

100 ml
tej
100 g
darált mák
35 g
kristálycukor
1,5 evőkanál
rum
1/2 kávéskanál
fahéj

Morzsa:

1 evőkanál
vaj
2 evőkanál
kristálycukor
2,5 evőkanál
rétesliszt
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást csipet sóval, cukorral és vaníliacukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a túrót, majd a lisztet is beledolgozzuk.
  3. A tésztát 15 percre hűtőbe tesszük. Pihentetés után kinyújtjuk.
  4. Kiszaggatjuk a korongokat, ezeket kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  5. A korongok közepére mélyedést nyomunk, ide jön a töltelék.
  6. A korongokat tojással megkenjük, majd rátesszük a tölteléket. A töltelékhez a forró tejet, cukrot, mákot, rumot, fahéjat elkeverjük.
  7. A tetejét édes morzsával megszórjuk – ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  8. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása