TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
Recept Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   6.10.2017

Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval

A banános-krémes csoda reszelt csokoládéval nem hiába kapta ezt a fantázianevet, mert egyszerűen, kevés energiával fantasztikus édesség készíthető. A puha kakaós tészta képezi az édesség alap rétegét, amit a friss banán, és a gyümölcsös joghurttal elkevert tejszínhab tesz különlegessé. Én még egy jó adag csokoládét is reszeltem ebbe a krémbe, és természetesen a tetejére is került nem kevés reszelt csoki.

Alapanyagok

Tészta:

150 g
rétesliszt
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
6 db
tojás
2 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

2 bögre
joghurt (gyümölcsös)
1 bögre
habtejszín
8 db
zselatinlap

Szükségünk lesz még:

banán
csokoládé
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban, felváltva beledolgozzuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük.
  2. 180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
  3. A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekáros tésztára.
  4. A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár percig verjük a tejszínhabot. Főzőkanállal beledolgozzuk a gyümölcsös joghurtot, és belereszeljük a csokoládét (annyit, amennyire gusztusunk van). A krémet ráöntjük a banános alapra, elegyengetjük és hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása