TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Barackos szelet kókuszhabbal
Barackos szelet kókuszhabbal
Recept Barackos szelet kókuszhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   1.2.2017

Barackos szelet kókuszhabbal

Finom vastag tészta, ízletes és édes gyümölcs, megkoronázva egy pompás habbal. A barackos szelet kókuszhabbal ezeknek köszönhetően egy ellenállhatatlan és rendkívül finom sütemény. Ha van otthon barackkonzerv vagy akár befőtt, nyert ügyünk van. Ha pedig a barackkal nem vagyunk kibékülve, akkor a barackos réteg bármilyen más puha gyümölcsre cserélhető. Én már gyümölcsös réteg nélkül is készítettem. Egy nehéz nap után igazán fel tudja dobni az estét, vagy akár a napot is beindítja.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás sárgája
360 g
rétesliszt
150 g
vaj
130 g
porcukor
1 kv. kanál
vanília aroma
1/2 db
citrom héja
200 ml
tej
2 kv. kanál
sütőpor
1 db
barackkompót, konzerv

Hab:

6 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor
100 g
kókuszreszelék
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 30x40 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  2. A cukrot a puha vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Ha nincs otthon vanília aroma, akkor vaníliacukrot is használhatunk. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját.
  3. A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a barackokat, amit előtte alaposan lecsepegtettünk.

 

  1. A süteményt kb. 20 percet sütjük. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. A kókuszhabot akkor kezdjük el csinálni, amikor a sütit betettük a sütőbe. Ehhez a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha már habosodik, akkor fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg csillogó habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
  2. A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása