TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Bögrés eszkimó szelet
Bögrés eszkimó szelet
Recept Bögrés eszkimó szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.4.2018

Bögrés eszkimó szelet

Ezt a receptet már régóta nagy népszerűségnek örvend a családban, és én is mindig nagy örömmel készítem. Végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus az ízélmény! A kakaós tészta rendkívül puha, amit a kókuszos puding tesz még ellenállhatatlanabbá. Sajnos kókuszos pudingot nem mindig tudok beszerezni, de semmi gond, a vaníliás ízvilág is tökéletesen megfelel. Érdemes kipróbálni! Szerző: Adkas

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 bögre
tej
1/2 bögre
olaj
2 bögre
rétesliszt
2 kv. kanál
sütőpor
3 ev. kanál
kakaó

Krém:

500 ml
tej
2 csomag
kókusz ízű pudingpor
150 g
vaj
150 ml
tejföl
150 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  2. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, a kész tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, fóliával letakarjuk és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük. A kihűlt pudingot krémesre keverjük a vajjal és a tejföllel.
  4. A krémet rákenjük a megsült tésztára, elegyengetjük, tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, felkockázzuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása