TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Bögrés vakondtúrás sütemény tepsiben, banánnal
Bögrés vakondtúrás sütemény tepsiben, banánnal
Recept Bögrés vakondtúrás sütemény tepsiben, banánnal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.4.2018

Bögrés vakondtúrás sütemény tepsiben, banánnal

A bögrés süteményekért nemcsak én vagyok oda, hanem a család is. Főleg akkor, ha a bögrés módszerrel egy jó nagy tepsi banános vakondtúrás süti készül. A recepttel szinte bárki megbirkózik, kezdő szakácsoknak is szívesen ajánlom. A tészta ripsz-ropsz elkészül, és csak arra kell vigyázni, hogy amíg a tésztát kaparjuk ki a közepéből, ne lyukasszuk ki. Miután megtöltöttük a banánnal és a könnyű, pudingos krémmel, hűtőszekrénybe tesszük, és már csak azt kell kivárni, hogy égre tálalhassuk. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
finomliszt
1 bögre
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kakaó
1 bögre
tej
1 bögre
olaj
2 db
tojás

Krém:

300 ml
tej
1 csomag
banános pudig
4 ev. kanál
kristálycukor
500 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló
100 g
főzőcsokoládé

Szükségünk lesz még:

banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk.
  2. A sütéshez 38x25 cm-es tepsit használtam. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűteszttel ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A megsült tésztának közepét kivesszük: a szélétől kb. 1 cm-es peremet hagyunk (én késsel jelöltem meg), majd elkezdjük kikanalazni a tésztát. Óvatosan dolgozzunk, ügyeljünk arra, .hogy a tésztát ne lyukasszuk ki. Én az aljától számítva kb. 0.5-1 cm vastagra hagytam a tésztát.
  4. Az elkészült tésztába beletesszük a félbe vágott vagy felkarikázott banánt, megkenjük a finom krémmel, majd rámorzsoljuk a félretett tésztát. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingot alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
  6. A simára kavart krémhez hozzáadjuk a reszelt csokoládét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása