TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Borscs Lacusin módra
Borscs Lacusin módra
Recept Borscs Lacusin módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Borscs Lacusin módra

Hazánkban kevesen készítik, pedig viszonylag egyszerű az elkészítése és nagyon finom. A férfiak előszeretettel eszik, mert van benne marhahús, bab, és fokhagyma is.

60 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

500 g
marhahús
1 ev.
kanál zsír
4 db
kisebb cékla
1 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
½
zeller
200 g
káposzta
2 db
babérlevél
8 szem
feketebors
1 szeletelt
paradicsom vagy konzervparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
kolbász
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy nagyobb edényben a felhevített zsíron a húst minden oldalról megsütjük.
  2. A húst hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk a feketeborsot és babérlevelet, megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul.
  3. Miután a hús megpuhult, egy tálra kivesszük, a levest pedig egy másik edénybe átszűrjük. Hozzáadjuk az apróra vágott répát, fehérrépát, zellert, a felszeletelt céklát, vékony csíkokra vágott káposztát és konzervparadicsomot.
  4. A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
  5. A felkarikázott kolbászt megsütjük, és hozzáadjuk a leveshez.
  6. A levest tálba merjük, és egy kanál tejföllel tálaljuk
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása