TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Cseresznyés kevert tészta
Cseresznyés kevert tészta
Recept Cseresznyés kevert tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.6.2018

Cseresznyés kevert tészta

A cseresznye a nyár elengedhetetlen gyümölcse, számomra ez az évszak cseresznye nélkül egyszerűen elképzelhetetlen. Egy egész tállal képes vagyok megenni, de nagyon szeretem finom süteményekben is. Nagy kedvencem a nagyon egyszerűen elkészíthető cseresznyés kevert tészta. Az alap tésztára csak rá kell szórni a magozott cseresznyét, a megsült süteményt pedig a végén porvukorral megszórjuk. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
4 db
tojás
100 ml
meleg víz
100 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
250 g
búzafinomliszt
csipet só
magozott cseresznye
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás tésztába.
  3. A tésztát 32x22 cm-es tepsibe öntjük, amit előtte kivajaztunk és liszttel beszórtunk.
  4. A tésztára rászórjuk a magozott cseresznyét.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása