TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel
Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel
Recept Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.12.2016

Csirkehús kínai módra, főtt rizzsel

Én nagyon kedvelem a keleti, ázsiai ételeket és ízeket, szívesen kísérletezgetek alapanyagokkal, fűszerekkel és technikákkal. Ha viszont nincs otthon megfelelő fűszer, vagy fűszerkeverék, de mégis valami izgalmasabbra vágyok, akkor egyszerűen csirkehúst készítek kínai módra, főtt rizzsel. A keleti ízvilágot a szójaszósz, a worcester szósz és a póréhagyma adja. Bátran használható shiitake gomba is, és ha valaki szereti, akkor a chilli vagy csípős mártás sem hiányozhat a fogásból.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
csirkemell
1 db
vöröshagyma
1/2 db
nagyobb paprika (piros)
20 g
mogyoró (elhagyható)
2 db
tojás sárgája
1 db
póréhagyma
kb. 1 marék
szárított gomba
1/2 db
kínai kel csíkokra szelve
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
fokhagyma granulátum
só, bors, őrölt paprika (édes)
5 ev. kanál
szójaszósz
2 ev. kanál
Worcester szósz
100 ml
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszórjuk a keményítőt, egy kevés őrölt feketeborsot és fokhagyma granulátumot, majd 1 evőkanál vízzel elkeverjük. Sűrű kása állagú masszát kapunk, amihez hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután a csirkemellet megmossuk, vékonyra felvágjuk, majd beletesszük ebbe a szószba és kb. 5 percet benne hagyjuk.
  2. Egy wokban (vagy nagyobb serpenyőben) felforrósítjuk az olajat, majd 5-8 percig ebben sütjük a csirkét. A sütés első 3 perce alatt a csirkéket folyamatosan kevergetjük, nehogy a húscsíkok összetapadjanak.
  3. A megsült csirkecsíkokat egy tálba tesszük és félrerakjuk. A wokból az olaj nagyobb részét eltávolítjuk, újra felforrósítjuk, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát és póréhagymát, a csíkokra vágott paprikát, majd a gombát. Pirospaprikával és fokhagymagranulátummal ízesítjük, hozzáadjuk a mogyorót, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 100 ml vízzel. A wokot lefedjük és a zöldségeket 10 percig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, a szószokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, beletesszük a csíkokra vágott kínai kelt, egyet keverünk rajta, majd levesszük a tűzről. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása