TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Csokoládés-epres torta
Csokoládés-epres torta
Recept Csokoládés-epres torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.10.2016

Csokoládés-epres torta

Ez a csokoládés-epres torta édesanyámnak készült születésnapjára. Tortasütésben édesanyám az igazi mester, de úgy gondoltam, ezzel én is megpróbálkozom és szerencsére a végeredmény nagyon jó lett. A tortához két krémet is választottam, egy epreset és csokoládésat, majd az egészet csokoládé öntettel vontam be. Friss eperrel díszítve adtam oda anyukámnak, de mindenki úgy díszíti, ahogy szeretné. Jó étvágyat a csokoládés-epres tortához!

90 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Csokoládés krém:

500 ml
tej
50 g
porcukor
1,5 csomag
csokoládépuding
2 db
tojás sárgája
150 g
70% étcsokoládé
250 g
vaj

Epres krém:

250 g
eper
1/2 csomag
vaníliapuding
90 g
porcukor
125 g
vaj

Öntet:

125 g
étcsokoládé
125 ml
habtejszín

Korpusz:

6 db
tojás
250 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
csipet só
240 g
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Csokis krém: A tejet, cukrot, pudingport, tojások sárgáját egy edénybe tesszük, összekeverjük, elkezdjük forralni és sűrű krémet főzünk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, míg a csoki fel nem oldódik, és el nem keveredik a pudinggal. Konyhai fóliával letakarjuk és kihűtjük. A vajat habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt csokoládés krémhez.
  2. Epres krém: Az epret kézi robotgéppel kásás állagúvá dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingot, elkeverjük, feltesszük főni és sűrű kását főzünk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az epres kását és lágy krémes állagúvá keverjük.
  3. Korpusz: a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, kézi robotgéppel, maximális fokozaton. Ha már a hab valóban nagyon kemény, hozzáadjuk az olajat, egyenként a tojások sárgáját, és tovább keverjük, de már nem a maximális, hanem a mérsékelt fokozaton. Ezután hozzáadjuk a lisztet és egy szilikon lapát segítségével belekeverjük a habba. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt, 24 cm átmérőjű sütőformába öntjük és 180 fokon 45 percig sütjük. 45 perc után a sütőt kikapcsoljuk, a korpuszt kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, s csak ezután fordítjuk ki a formából.
  4. A korpuszt három egyenlő részre vágjuk. Az egyiket megkenjük a csokoládés krémmel, rátesszük a második tésztát, ezt megkenjük az epres krémmel, majd rátesszük a harmadik tésztát, és az egész tortát megkenjük a csokoládékrémmel. A tetejére csokoládéöntet kerül: ehhez a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kisebb darabokra tört csokoládét és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad. Megvárjuk, míg picit kihűl és ezzel az öntettel is bevonjuk a tortát. A maradék csokoládés krémet egy habzsákba töltöttem és tovább díszítettem a tortát, majd a tetejére friss, szeletelt epret raktam. A kész tortát egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem, így a csokoládés krém és a csokoládés öntet szépen megkötött.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása