TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Darált linzer sütemény
Darált linzer sütemény
Recept Darált linzer sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.12.2016

Darált linzer sütemény

A linzernek és linzeres süteményeknek számos fajtája létezik, így adta magát a dolog, hogy a mamámtól örökölt tésztadarálót (és a hozzá kapott fejet) kipróbálom. A kapott tésztát patkó alakúra formáztam, majd miután megsült, isteni házi lekvárral összetapasztottam, a két végét pedig csokoládéba mártottam. A darált linzer sütemény igazi karácsonyi desszert, ami szerintem minden ünnepi asztalon megállja a helyét.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

230 g
rétesliszt
200 g
vaj
70 g
kukoricakeményítő vagy vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
110 g
porcukor
2 db
tojás sárgája
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj
1/2 db
citrom
200 g
lekvár
csokoládé a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a keményítővel vagy pudingporral elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a vajat, a tojások sárgáját, a vaníliacukrot és a porcukrot, végül krémesre dolgozzuk és hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját. Hozzáadjuk a fahéjat, a lisztes keveréket, tésztává gyúrjuk, majd 15 – 20 percig pihentetjük.
  2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  3. Előkészítjük a tésztadarálót a megfelelő fejjel. A tésztát átnyomjuk a darálón, kellő hosszúságúra vágjuk, patkó alakúra formázzuk, majd rátesszük a tepsire. Kb. 12 percig sütjük, majd a kész süteményeket kihűtjük.
  4. Miután kihűltek, a két tésztát lekvárral összetapasztjuk, ezután 1 órát pihentetjük, majd a két felét csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása