TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Recept Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   30.9.2016

Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL

A Diós-almás sütemény LISZT és CUKOR NÉLKÜL tényleg Nagyon finom, és tényleg nem hiányzik belőle a cukor. Ha valaki édesebb szájú, akkor nyugodtan használhat mézet a tészta és a töltelék elkészítésénél. Érdemes kipróbálni, nálunk nagy népszerűségnek örvend.

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás réteg:

500 g
alma
3 ev. kanál
citromlé
1 ev. kanál
méz – elhagyható
1 ev. kanál
őrölt fahéj

Tészta:

5 db
tojás
100 g
darált dió
1 ev. kanál
méz – elhagyható
kókuszolaj a sütőforma kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
    1. Először elkészítjük az almás réteget: az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almacsutkát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Az almacikkeket meglocsoljuk a citromlével, és 5 percig állni hagyjuk. Ezután az almaszeleteket egy serpenyőbe rakjuk, fahéjjal megszórjuk és addig sütjük, míg levet nem enged.
    2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a mézzel együtt sűrű habbá verjük. Hozzáadjuk a darált diót és óvatosan elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós habba.
    3. A sütőtálat kikenjük a kókuszolajjal és az aljára kerül a sült alma. Mielőtt az almát beletennénk, a felesleges levét leöntjük – ellenkező esetben a sütemény túl nedves lesz. Az almára óvatosan rákanalazzuk a diós habot és 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
    4. Miután a sütemény megsült, a sütőt kikapcsoljuk, és a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, a süteményt pedig további 10 percre a forró sütőben hagyjuk. Ezután kivesszük és kihűtjük. Jó étvágyat!

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása