TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Diós csiga tejszínes öntettel
Diós csiga tejszínes öntettel
Recept Diós csiga tejszínes öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.10.2018

Diós csiga tejszínes öntettel

Aránylag gyakran készítek kelt tésztát, mert nagyon szeretem a belőle készült finomságokat. Szerencsére a lehetőségek tárháza szinte végtelen, mindig tudok módosítani, újítani, sőt, akár próbálkozni is. Egyik nagy kedvencem a diós csiga tejszínes öntettel. A kelt tésztát habtejszínnel kenem meg és diós feltéttel gazdagítom, felcsavarom, felvágom, tepsibe teszem és készre sütöm. A megsült csigákat kenem meg vagy csorgatom le a tejszínes öntettel. Szerző: Danka

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
20 g
élesztő
250 ml
langyos tej
50 g
kristálycukor
50 g
olvasztott vaj
1 db
tojássárga
1/2 kv. kanál
3 ev. kanál
habtejszín kenéshez

Töltelék:

80 g
puha vaj
3 ev. kanál
porcukor
200 g
daráltdió

Öntet:

80 g
puha vaj
200 g
porcukor
1 kv. kanál
vanília aroma
5 ev. kanál
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Töltelék: a vajat a cukorral és darált dióval alaposan elkeverjük.
  2. Öntet: A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot, hozzáöntjük a tejszínt. Addig dolgozzuk, amíg sima állagú öntetet nem kapunk.
  3. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadunk egy kanál kristálycukrot, felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük és egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát 50x30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a habtejszínnel, megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk (ne rángassuk a tésztát!), majd 12 egyenlő részre – csigára vágjuk.
  4. A csigákat magas falú, kivajazott tepsibe tesszük (32x22 cm-es tepsit használtam, ennél kisebben nem érdemes szerintem dolgozni), lefedjük és további 30 percig kelesztjük.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  6. A csigákat kissé kihűtjük, meglocsoljuk az öntettel, majd addig pihentetjük, amíg ki nem hűl teljesen. Ezt persze könnyű mondani, hogy várjunk, mert olyan jó az illata, hogy aki megérzi, rögtön bele szeretne harapni :)
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása