TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós-csokoládés karácsonyi sütemények
Diós-csokoládés karácsonyi sütemények
Recept Diós-csokoládés karácsonyi sütemények
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.12.2016

Diós-csokoládés karácsonyi sütemények

Az ünnepi készülődés során mindig jó előre eltervezem, hogy milyen süteményekkel is fogom megörvendeztetni a családot. A komolyabb desszertek mellett mindig készítek pár falatkát is, a kedvencem pedig az egyszerűen diós-csokoládés karácsonyi süteménynek nevezett egyszerű édesség. A dió már a süti tésztájába is belekerül, amiket megsütök, majd az édes és diós töltelékkel összetapasztok. A tetejére az elengedhetetlen csokoládéöntet kerül, amit ehető díszekkel, színes cukorkával díszítek.

Alapanyagok

Tészta:

120 g
dió
120 g
porcukor
240 g
vaj
240 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
csipet fahéj

Töltelék:

120 g
vaj
80 g
porcukor
1 db
tojás
80 g
darált dió
20 g
kakaó
2 ev. kanál
rum

Öntet:

100 g
100% margarin
200 g
főzőcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Én a tésztát egy éjszakán át hűtöttem.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Én kis korongokat és szíveket készítettem. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő a sütőtől, a sütik vastagságától is függ, ezért nem árt figyelemmel követni.
  3. A korongokat a töltelékkel összetapasztjuk (ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük), majd az egyik felét csokoládéba mártjuk (a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és egységes masszává keverjük. Én a LIDL-ben kapható csokoládét használtam).
  4. A sütiket tetszés szerint díszítjük, de díszítés nélkül is bátran tálalható.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása