TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós szelet ahogy Klára készíti
Diós szelet ahogy Klára készíti
Recept Diós szelet ahogy Klára készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.10.2016

Diós szelet ahogy Klára készíti

Ez egy rendkívül egyszerű sütemény, lényegében diós szelet habkönnyű krémmel. Egy barátnőmtől tanultam, ezért a név. Kiváló vendégváró, édes kényeztetés. Íme a diós szelet ahogy Klára készíti, és ahogy én és a család is szereti.

90 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

350 g
rétesliszt
20 g
élesztő
4 kv. kanál
tej
3 db
tojás sárgája
250 g
vaj

Diós réteghez:

300 g
vaj
250 ml
tej
250 g
darált dió
250 g
porcukor

Tetejére:

6 db
tojás fehérje
6 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Én konyhai robotgépet használtam. Az elkészült tésztát két részre osztjuk. Fontos, hogy az élesztőt először morzsoljuk bele a tejbe, keverjük el, és úgy öntsük hozzá a többi összetevőhőz.
  2. A vajat, tejet, diót és porcukrot habosra verjük. Az két tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az egyik tésztát, erre kerül a diós réteg, majd a másik tésztalappal lefedjük. A tepsit konyharuhával letakarjuk és 1 órát pihentetjük.
  3. A tepsit egy 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, a tésztát pedig 40 perc alatt készre sütjük. Ha már a tészta szépen barnul, akkor a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a 6 evőkanál kristálycukrot. A süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére rakjuk a tojáshabot és megszórjuk a darált dióval.
  4. Visszatesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra és további 20 percet sütjük.
  5. A süteményt felszeleteljük és már tálalhatjuk is :)
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása