TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Édesszájúak tripla kísértése
Édesszájúak tripla kísértése
Recept Édesszájúak tripla kísértése
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   28.11.2016

Édesszájúak tripla kísértése

Ha valaki szereti a süteményeket, akkor ennek biztos nem tud ellenállni. Az édesszájúak tripla kísértése egy pihe-puha, krémes és lágy, szerintem tökéletes sütemény. Az alapot egy finom és puha diós tészta képezi, amire csokoládés és vaníliás pudingkrém kerül, megbolondítva egy réteg finom háztartási keksszel, majd végül ezt koronázza meg a tejszínhab és a reszelt csokoládé. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, csak kissé időigényes. Mi egyszerűen imádjuk.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás fehérje
250 g
kristálycukor
2 ev. kanál
rétesliszt
2-3 ev. kanál
zsemlemorzsa
150 g
apróra vágott dió
1 db
kifli

Krém:

6 db
tojás sárgája
6 ev. kanál
cukor
2 csomag
vaníliapuding
700 ml
magas zsírtartalmú tej
250 g
vaj
100 g
porcukor
100 g
csokoládé (én 75% kakaótartalmút használtam)

Továbbá szükségünk lesz:

200 g
háztartási keksz
1 doboz
habtejszín
kakaó vagy reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és az apróra vágott kiflit. A keveréket óvatosan összedolgozzuk.
  3. Egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt (vagy egyszerűen sütőpapírral kibélelt) tepsibe beleöntjük a masszát. Én 30x40 cm nagyságú tepsit használtam. A masszát 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. Ezután elkészítjük a krémet: 200 ml tejben elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a pudingos-tojásos tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé fűzünk. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral habosra verjük (én kézi robotgépet használtam). Ezután kanalanként belekeverjük a pudingos krémbe, és egységes, lágy állagú krémmé keverjük.
  6. A krémet két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe pedig belekeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét.
  7. Kezdhetjük a rétegezést: a megsült tésztára rákanalazzuk és elegyengetjük a csokoládés krémet. erre kerül egy sor háztartási keksz, majd a vaníliás töltelék.
  8. A sütemény tetejére kerül a tejszínhab, majd reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval, csokoládépasztillával díszítjük. Jó étvágyat!

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása