TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Egyszerű és frissítő mandarinos kocka
Egyszerű és frissítő mandarinos kocka
Recept Egyszerű és frissítő mandarinos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.11.2018

Egyszerű és frissítő mandarinos kocka

Ezt az egyszerű és frissítő gyümölcsös kockát szinte bármilyen gyümölcskonzerv felhasználásával el lehet készíteni. Nekem legutóbb a mandarinra esett a választásom. A sütemény lényege a puha tészta, a lágy tejfölös-tejszínhabos krém gazdagítva a lecsepegtetett gyümölccsel, a tetején pedig a jó kis gyümölcsös zselé, amihez felhasználjuk a konzerv levét. Ellenállhatatlan! Szerző: Simona

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
reszelt citromhéj
120 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

2 db
mandarin konzerv (2x320 g)
250 ml
habtejszín
500 ml
tejföl (magas zsírtartalommal)
2 ev. kanál
kristálycukor

Zselé:

2 csomag
vanília ízű pudingpor
a mandarin konzervek leve, amit 750 ml-ig vízzel feltöltünk
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a tojást tálba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Habosra dolgozzuk (kézi robotgéppel, először közepes fokozaton dolgozunk, majd maximális fokozatra állítjuk). Akkor jó, ha már kifehéredett és kellően habos.
  2. Ezután közepes fokozaton kanalanként beledolgozzuk a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a habtejszínt habbá verjük. Elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a lecsepegtetett mandarint (a levet félretesszük) és a cukrot. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Elkészítjük a gyümölcszselét: a vízzel felöntött mandarin levét elkeverjük a cukorral és a pudingporral. Feltesszük főni és sűrű krémet főzünk.
  6. Ezt a krémet öntjük rá a lehűlt krémes tészta tetejére. Megvárjuk, míg megköt. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása