TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres túrógombóc tejföllel
Epres túrógombóc tejföllel
Recept Epres túrógombóc tejföllel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.7.2018

Epres túrógombóc tejföllel

A gyümölcsös túrógombóc a nyár nagy slágere. Szinte bármilyen gyümölccsel készíthetjük, az egyetlen különbség az, hogy mennyi ideig főzzük. Az eper is tökéletesen megfelel a túrógombócok töltésére, sőt, a gyümölcsöket akár keverhetjük is. A félbe vágott gombócok nagyon jól mutatnak a tányéron, igazi nyári felüdülés. Édes, könnyű, színes, gyümölcsös, szinte lehetetlen neki ellenállni. Szerző: Danka

150 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
lágy túró (kádas)
70 g
puha vaj
70 g
búzadara
70 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
½ db
citrom héja (vagy Dr.Oetker Finesse reszelt citromhéj)
eper
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az eper kivételével a hozzávalókat elkeverjük. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Minél tovább van a hűtőszekrényben, annál jobb.
  2. A lehűtött tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított gyümölcsöt. Nekem ebből a mennyiségből 14 golyó készült el.
  3. A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néha megkeverjük és megvárjuk, amíg a gombócok fel nem úsznak a felszínre.
  4. Ezután még további 3-5 percig főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a gombócban a gyümölcs is megfőtt, akkor egyet kiveszünk és félbe vágjuk.
  5. Cukorral és vaníliacukorral elkevert tejföllel tálalom.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása