TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fahéjas csigák karamellás mártásban
Fahéjas csigák karamellás mártásban
Recept Fahéjas csigák karamellás mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Fahéjas csigák karamellás mártásban

A finom fahéjas csigák karamellás mártásban egy új dimenzióba varázsolják az ízlelőbimbókat. Készíteni is élvezet, imádom, ahogy a frissen sült fahéjas csiga illata bejárja a konyhát. Édes ínyencség, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ha nem szeretnénk a mártással bajlódni, a karamellizált sűrített tej is kiváló alternatíva.

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
125 ml
tej
15 g
friss élesztő
1 db
tojás
2 ev. kanál
vaj
½ kv. kanál
40 g
vaj
2 kv. kanál
fahéj
40 g
barnacukor
50 g
kristálycukor
200 ml
habtejszín
100 g
dió (kesu, pekándió)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beletesszük a lisztet. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és 15 percig állni hagyjuk. Ezután a liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a 2 evőkanál megolvasztott vajat, tojást és alaposan elkeverjük.
  2. Az elkészült tésztát egy liszttel beszórt nagyobb nyújtódeszkára rakjuk (legalább 35 x 25 cm). A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük vajjal (40 g), végül fahéjjal és barnacukorral megszórjuk. A tésztát feltekerjük és körülbelül 2.5 cm vastag cikkekre vágjuk.
  3. A csigákat sütőpapírral vagy zsiradékkal bevont tepsire tesszük, és 20-25 perc alatt 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A diót egy serpenyőben megpirítjuk és kihűtjük, majd apróra vágjuk.
  5. Elkészítjük a karamellszószt. Ehhez egy edénybe szórjuk a cukrot (50 g) és karamellizáljuk. Miután a cukor már karamellizált, hozzáöntjük a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük a karamellt a habtejszínnel.
  6. Az így elkészített karamellszósszal meglocsoljuk a fahéjas csigákat, majd a süteményt megszórjuk az apróra vágott dióval. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása