TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Fantasztikus „almahegy”-sütemény
Fantasztikus „almahegy”-sütemény
Recept Fantasztikus „almahegy”-sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   5.10.2017

Fantasztikus „almahegy”-sütemény

Egy újabb remek őszi csodasüti, ami az alma kedvelőinek kedvez. Ráadásul az almával nem kell sokat foglalkozni, csupán előkészítjük, megsütjük, majd egész egyszerűen két tésztalap közé „varázsoljuk”. Az almákat természetesen egy kevés porcukorral és fahéjjal is megszórhatjuk. Én nagyon kedvelem ezt a fantasztikus „almahegy”-süteményt, és a felkockázása sem okoz túl nagy gondot. Egyszerűen az almák metén felvágom, porcukorral meghintem, és tálalom.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
250 g
vaj
2 db
tojás
csipet só
1 csomag
sütőpor
1-2 kv. kanál
tejföl

Töltelék:

10 db
kisebb alma
2 ev. kanál
dara
4 ev. kanál
porcukor
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd félbe vágjuk. A félbe vágott almákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát dolgozunk, félbe vágjuk, majd mindkét tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtunk.
  3. Az egyik tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsikre tesszük, megszórjuk a darával, rátesszük a félbe vágott almát, fahéjjal és porcukorral megszórjuk. Rátesszük a másik tésztalapot, óvatosan kicsit rányomkodjuk, a tészta ölelje körül az almákat.
  4. 200 fokon 40 percig sütjük. Kihűtjük, tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása