TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Foltos sajttorta
Foltos sajttorta
Recept Foltos sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.9.2016

Foltos sajttorta

Ez a foltos sajttorta még a legigényesebb süteményimádókat is megörvendezteti. A gyerekek pedig egyenesen imádni fogják. Nemcsak ízre, hanem külalakra is tökéletes.

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tésztához:

1 bögre
darált háztartási keksz
1/4 bögre
kakaó
2 ev. kanál
kristálycukor
1/4 bögre
olvasztott vaj

Krémhez:

1/2 bögre
porcukor
2 db
tojás
1 kv. kanál vaníliacukor
2/3 bögre
tejföl
30 ml
olvasztott csokoládé
500 g
natúr krémsajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  2. Egy kisebb tálba beleöntjük a darált háztartási kekszet, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és olvasztott vajat. Összekeverjük és rátesszük a sütőpapírra, egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Egy másik tálban simára keverjük a krémsajtot (ha még nem sima). Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Minden tojás után alaposan összekeverjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a vaníliacukrot, és ezt is hozzáadjuk a krémsajthoz. Az így elkészült lágy és sima masszát két részre osztjuk.
  4. Az egyik felét rákanalazzuk a darált kekszre, a másik felét félretesszük.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a félretett krémsajtos masszát.
  6. A csokoládés krémet egy habzsákba töltjük és a csokoládémentes krémre csokoládés köröket nyomunk.
  7. A süteményt betesszük a sütőbe és körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. Ezután a sütőt lekapcsoljuk, de a süteményt még nem vesszük ki. Legalább 1 órát a sütőben hagyjuk, ezután a süteményt hűtőszekrénybe tesszük legalább 24 órára.
  8. A süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása