TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Gyors kefires lepénykék újhagymával
Gyors kefires lepénykék újhagymával
Recept Gyors kefires lepénykék újhagymával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   16.1.2018

Gyors kefires lepénykék újhagymával

A gyors kefires lepénykéket újhagymával akár sós palacsintának is nevezhetjük, amit egy kis kefirrel és apróra vágott újhagymával bolondítunk meg. Az elkészítése valóban nem igényel nagy konyhai rutint, mindenki megbirkózik vele, és szerintem le is tudja vele nyűgözni az éhes családtagokat. A palacsintától eltérően a lepénykén vastagabbak, és tökéletesen illik hozzájuk a tejföl és a fokhagymás szósz is. Jó étvágyat!

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 ml
kefir
200 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 kv. kanál
5-6 ev. kanál
olaj
1 csokor
újhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az elkészítés nagyon egyszerű, és nem tart tovább fél óránál.
  2. Az újhagymát a zöld szárával együtt felaprítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Az egész keveréket tésztává gyúrjuk, majd egy kanállal kis adagokat veszünk ki belőle és kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A lepénykéket papír törlőkendőre tesszük, hogy megszabaduljunk a felesleges zsiradéktól.
  4. Tejföllel, fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása