TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Hamis krémes háztartási kekszből
Hamis krémes háztartási kekszből
Recept Hamis krémes háztartási kekszből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   3.12.2016

Hamis krémes háztartási kekszből

A minap nagyon siettem, és teljesen elfelejtettem, hogy a gyerekeknek krémest ígértem. Mivel időszűkében voltam, nem volt időm lefutni a boltba, de szerencsére leveles tészta helyett akadt otthon egy csomag háztartási keksz, így ebből készítettem el. Természetesen a kekszes alap nem összehasonlítható a leveles tésztával, de így is isteni finomra sikeredett, a gyerekek pedig egyenesen imádták ezt a hamis krémest háztartási kekszből.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 nagy csomag
háztartási keksz
1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
200 g
kristálycukor
250 g
vaj
250 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló por
200 ml
tejföl
1 csomag
vaníliacukor
100 g
főzőcsokoládé
kevés olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a hozzávalókat, majd elkészítjük a krémet: a tejet, cukrot és pudingport alaposan elkeverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, végül kihűtjük.
  2. Ezután a vajat habosra verjük. Ha már a krém kihűlt, óvatosan beledolgozzuk a vajat.
  3. Egy tepsi aljára egy réteg háztartási kekszet rakunk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet. Lehet, hogy a krém kicsit hígnak tűnhet, de nem kell megijedni, ugyanis a hűtőben majd szépen megköt.
  4. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután beledolgozzuk a tejfölt. Ezt a habos krémet tesszük rá a pudingos krémre, végül a tetejére újabb réteg háztartási keksz kerül.
  5. Az étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a pár csepp olajat (hogy szépen csillogjon), majd a csokoládéval bevonjuk a krémest.
  6. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük (én egy éjszakán át hagytam ott). A kész és megkötött krémest felvágjuk és már fel is szolgálhatjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása