TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal
Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal
Recept Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   3.10.2016

Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal

A Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal szinte kéthetente elkészül a konyhámban. A család imádja, ha reggel csinálom, estére már biztosan nem marad egy falat sem. A csokoládé és banán kombinációja önmagában is finom, de ebben a süteményben egyenesen zseniális.

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

3 db
tojás
1 csésze
kristálycukor
½ csésze
langyos víz
½ csésze
olaj
2 csésze
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
kakaó

Rácsos tésztához:

3 db
tojás
1 csésze
kristálycukor
½ csésze
langyos víz
½ csésze
olaj
2 csésze
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó
2 doboz
lágy túró
5 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vaníliapudingpor
1 db
tojás

Krémhez:

350 ml
tej
3 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
csokoládépuding
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
4 ev. kanál
porcukor
1 ev. kanál
kukoricakeményítő

Továbbá kell még:

banán és citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük a vizet, olajat, végül a liszt, sütőpor és kakaó keverékét. A tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A rácsos tésztánál hasonlóan járunk el, mint az alap tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a tetejére habzsákkal rácsokat formázunk. A habzsákba túrókrém kerül: ehhez a túrót, 1 tojást, a cukrot és a vaníliapudingot összekeverjük, majd beletöltjük a zsákba. A rácsos tésztát 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Egy edényben a cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a csokoládépudingot, a keményítőt és addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Az edényt letakarjuk, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha a pudingot nem fedjük le, akkor a felszínén kéreg – bőr keletkezik.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  5. A süteményalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott és citromlével meglocsolt banánt, erre kerül a maradék krém, végül a rácsos tészta.
  6. A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és a tészta megpuhuljon.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása