TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Háromsajtos-csirkés sült gnocchi
Háromsajtos-csirkés sült gnocchi
Recept Háromsajtos-csirkés sült gnocchi
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   5.1.2017

Háromsajtos-csirkés sült gnocchi

Sajtimádó vagyok, ezért nem csoda, hogy a háromsajtos-csirkés sült gnocchi az egyik legkedvesebb sajtos ételeim közé tartozik. Mivel a gnocchi önmagában is nagyon laktató étel, így megspékelve a sajtos mártással és a csirkehússal garantált, hogy senki sem marad éhes. Forrón, frissen fogyasztva a legjobb, persze azért vigyázzunk, hogy ne égessük meg a nyelvünket.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
nagyobb csirkemell
1 csomag
gnocchi
100 ml
főzőtejszín
200 ml
csirkehúsleves
1 marék
reszelt vagy morzsolt kéksajt
1 marék
reszelt parmezán
1 marék
reszelt cheddar
50 g
szárított sonka
2 gerezd
fokhagyma
szárított paradicsom olajban
só és bors
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet érmékre vágjuk és egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán megpirítjuk.
  2. A csirkét kivesszük, a serpenyőbe beleszórjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a három féle sajtot, megvárjuk, míg felolvad, ezután beleöntjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  4. A gnocchit a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük.
  5. Egy sütőtálat olajjal kikenünk. Az aljára tesszük a gnocchit 2/3-át, erre kerül a hús, a szárított paradicsom, a nagyobb falatokra tépett sonka (én így szeretem), majd az egészet nyakon öntjük a sajtos mártással. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk (vigyázat, a sajtok nagyon karakteresek). A tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  6. A tetejére rátesszük a maradék gnocchit, majd 180 fokon addig sütjük, míg a tetején a gynocchi meg nem pirul.

 

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása