TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Joghurtos-sajtos töltött lepényke 30 perc alatt
Joghurtos-sajtos töltött lepényke 30 perc alatt
Recept Joghurtos-sajtos töltött lepényke 30 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   28.1.2017

Joghurtos-sajtos töltött lepényke 30 perc alatt

A joghurtos-sajtos töltött lepényke 30 perc alatt egy olyan gyors fogás, amit a család minden tagja megszeret. Joghurtos mártogatóssal, de akár sima vajjal is megkenhető és fogyasztható. Az elkészítése nem vesz sok időt igénybe, és kisütés után szinte azonnal tálalható. Nagymamám ezeket a lepénykéket aludttejből készítette, és mint a lángost, sós-fokhagymás-olajos kencével kente meg. Én az eredeti receptet sajttal és zöldfűszerrel dobtam fel. Használtam már Cheddar sajtot, trappistát és parmezánt is. Ez már csak tőlünk és az otthon fellelhető alapanyagoktól függ.

Alapanyagok

Lepényke:

400 g
búzafinomliszt
150 g
joghurt
1 kv. kanál
1 kv. kanál
szódabikarbóna
400 g
reszelt sajt
zöldfűszer (kapor, petrezselyemzöld, koriander)
vaj a serpenyő kikenéséhez

Mártogatós:

200 ml
joghurt
2 gerezd
fokhagyma
aprított snidling
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A joghurtba belekeverjük a szódabikarbónát és 5 percre félretesszük. Ezután a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a szódabikarbónás joghurtot. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, lefedjük és 10 percet pihentetjük. Ha a tészta túl masszív, akkor adjunk hozzá még joghurtot! Akár 250-300 ml-ig is felmehetünk, ez nagyban függ a joghurt állagától, sűrűségétől, zsírtartalmától. Akkor jó, ha a tészta könnyen formázható, és számolni kell azzal is, hogy jelentős mennyiségű sajt kerül bele.
  2. A reszelt sajtot az aprított zöldfűszerrel elkeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik kis adagot kezünkkel tenyér nagyságúra formázunk. Erre kerül rá a zöldfűszeres sajt. A sajtos tölteléket a tésztával „becsomagoljuk” – kis cipót formázunk belőle, majd nyújtófával a cipókból serpenyő nagyságú lepénykéket nyújtunk.
  3. Forró, kivajazott serpenyőben a lepénykék mindkét oldalát megsütjük – én oldalanként 3 percig sütöttem.
  4. A joghurtot, zúzott fokhagymát és apróra vágott snidlinget elkeverjük, ezzel kenjük meg az elkészült lepénykéket. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása