TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Káposztás gombóc kéksajttal
Káposztás gombóc kéksajttal
Recept Káposztás gombóc kéksajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Káposztás gombóc kéksajttal

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
0.5 kg
káposzta
1 db
tojás
100 g
kéksajt
1 gerezd
fokhagyma
Ízlés szerint só, bors, petrezselyem
tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A megfőtt káposztát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt botmixer-rel jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. A masszából golyókat készítünk, tojásba forgatjuk majd zsemlemorzsában panírozzuk és bő olajban (elfedje a golyókat) aranybarnára sütjük.
  4. Sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása