TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Karlsbadi knédli mártásokhoz
Karlsbadi knédli mártásokhoz
Recept Karlsbadi knédli mártásokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.9.2016

Karlsbadi knédli mártásokhoz

Knédlit egyszerűen? Igen! Íme egy egyszerű és gyors recept ami tökéletes szaftokhoz és mártásokhoz! Nálunk bevált a Karlsbadi knédli mártásokhoz, gulyáshoz, pörköltekhez... A Karlsbadi knédli (vagy Karlovy Vary-i) knédli az egyik legelterjedtebb és legfinomabb knédli típus. Érdemes kipróbálni.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
7 darab
kifli (vagy zsemle)
2 db
tojás
200 ml
tej
100 g
rétesliszt
1 csokor
metélőhagyma
2 csipet
szerecsendió
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kifliket felkockázzuk, tepsibe rakjuk és 150°C-on 10 percet szárítjuk.%1
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, megsózzuk és megszórjuk a szerecsendióval. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához.
  3. A kifliket kivesszük a sütőből, beletesszük a tésztába és megszórjuk a metélőhagymával. Alaposan összekeverjük, majd a masszát két részre szedjük. Mindkét adagot frissen tartó fóliára tesszük, és a fólia segítségével knédli alakúra formázzuk, majd alaposan becsomagoljuk.
  4. A knédliket a fóliával együtt forró vízbe tesszük és 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl, kicsomagoljuk és felszeleteljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása