TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Kedvenc palacsintám
Kedvenc palacsintám
Recept Kedvenc palacsintám
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   9.3.2017

Kedvenc palacsintám

Sokszor sokféle palacsintát készítettem, de nekem leginkább ez a palacsintatészta recept vált be. A titka, hogy a tészta csomómentes legyen, és legalább 1 órát pihentessük a hűtőben. Én a tésztájába egy kevés porcukrot is raktam (próbáltam már kristálycukorral is, de akkor leragadt sütés közben), az olajat pedig elhagytam. Ha a tészta túl sűrű, akkor szódavízzel hígítható. Én szeretem a vékony palacsintákat, így törekedtem arra, hogy minél vékonyabb legyen. A kedvenc palacsintámat lekvárral, csokoládéval és túróval töltöttem. A recept alkalmas sós palacsinták készítésére is, ilyenkor a porcukrot a tésztájából elhagyom, és egy csipet só helyett 2-3 csipetet rakok a tésztába.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

120 g
búzafinomliszt
300 ml
tej
1/2 kv. kanál
porcukor
1 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást felverjük és hozzáöntjük a tejhez. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre dolgozzuk.
  2. A tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd olajjal kikent serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Én a serpenyőt olajba mártott kendővel szoktam bekenni, de ügyeljünk, nehogy megégessük magunkat.
  3. A palacsintákat kedvenc töltelékeinkkel megtöltjük – dió, mák, csokoládé, túró, lekvár… Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása