TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kelt édes fészek túróval és ribizlivel
Kelt édes fészek túróval és ribizlivel
Recept Kelt édes fészek túróval és ribizlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Kelt édes fészek túróval és ribizlivel

Kelt édes fészek túróval és ribizlivel. Ha a neve nem volt elég ahhoz, hogy kipróbálja, akkor még csak annyi, hogy elképesztően finom. Nem kell hozzá nagy gyakorlat, hogy elkészítsük. Jó étvágyat hozzá!

150 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
tej
csipet
2 db
tojás sárgája
100 g
margarin
500 g
búza finomliszt
100 g
cukor
½ adag
élesztő
1 ev.
kanál rum

Túrós töltelék:

250 g
túró
½ csomag
vaníliapuding
ízlés
szerint cukor
szükség szerint tej a hígításhoz

Morzsa:

100 g
kristálycukor
100 g
rétesliszt
100 g
vaj

Befejezéshez:

ribizli vagy más gyümölcs
tojás a bekenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
  2. A búza finomlisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a puha margarint, tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk.
  3. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Ha a töltelék túl sűrű, tejjel hígíthatjuk. A tölteléknek kellően hígnak kell lennie ahhoz, hogy a tortadíszítő zsákból enyhe nyomásra kijöjjön.
  5. A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A formák közepére ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, és ebbe a mélyedésbe kerül a töltelék, majd a töltelék tetejére kerül a ribizli.
  6. A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és megszórjuk vele a korongokat. A korongok szélét felvert tojással bekenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása