TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Könnyű tejfölös uborkasaláta
Könnyű tejfölös uborkasaláta
Recept Könnyű tejfölös uborkasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   8.1.2017

Könnyű tejfölös uborkasaláta

Az uborkasaláta elkészítése rengeteg módon történhet, és itt tényleg igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Én a tejfölös-kapros változatot szeretem, és egy kis balzsamecettel fokozom az ízvilágát. A könnyű tejfölös uborkasaláta önmagában is remek fogás, főleg akkor, ha valami kevésbé nehéz és megterhelő ételre vágyom, de köretnek sem utolsó, vagy csak egyszerű salátának fő fogások mellé. Vizet nem adok hozzá, hanem a tejfölben és a sóval kinyert saját levében érlelődik, szerintem ettől még intenzívebbek az ízek.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
uborka
1 db
lila hagyma
4 ev. kanál
tejföl
kapor
só, bors
balzsamecet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk az uborkához.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy kisebb tálban elkeverjük a tejfölt az apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, pár csepp balzsamecettel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, majd nyakon öntjük vele az uborkát.
  4. Köretként tálaljuk, de önmagában is isteni finom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása