TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Krémes jeges szelet
Krémes jeges szelet
Recept Krémes jeges szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   5.8.2017

Krémes jeges szelet

A krémes jeges szelet egy gyors édesség, ami nagyjából egy óra alatt elkészíthető. Igaz, amíg lehűl és „jeges” lesz, igényel némi időt, de ez már nem rajtunk múlik. Ezt megéri kivárni, mert a végeredmény fantasztikus, nagyon finom, hűsítő és frissítő édesség. A tetejét mandulával díszítettem, de ez szinte bármi lehet, amit szeretünk: csokoládé, mogyoró, dió, ehető díszek, friss mentalevél…

Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojásfehérje
7 ev. kanál
kristálycukor
7 ev. kanál
rétesliszt

Töltelék:

7 db
tojás sárgája
10 ev. kanál
kristálycukor
1 l
tej
2 csomag
vaníliapuding
4 ev. kanál
búzafinomliszt
250 g
vaj
500 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a lisztet. Az így elkészült tésztát tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
  3. A megsült tésztára rákenjük a krémet, a tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg. Mandulaszirmokkal díszítjük, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A hideg süteményt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása