TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Laktató csicseriborsós csirkesaláta
Laktató csicseriborsós csirkesaláta
Recept Laktató csicseriborsós csirkesaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   1.3.2017

Laktató csicseriborsós csirkesaláta

Sokszor mondogatják nekem otthon, hogy a saláta az inkább egészséges nasi, mint főétel, és egyáltalán nem laktató, és ha megeszik, fél óra múlva megint éhesek… Csupa kifogás, de egyszer kaptam az alkalmon, és elkészítettem a laktató csicseriborsós csirkesalátát. Sok zöldség, finom fűszeres hús, és a jellegzetes ízű, energiában gazdag csicseriborsó. Ennek köszönhetően a saláta tényleg laktató, férjem is alátámasztotta.

Alapanyagok
2 db
csirkemell
410 g
konzerv csicseriborsó
1 db
mozzarella
2 db
paradicsom
1 db
salátauborka
1 db
lilahagyma
2 ev. kanál
napraforgóolaj
1 kv. kanál
gyros fűszerkeverék
2 ev. kanál
olívaolaj
2 ev. kanál
balzsamecet
bazsalikom
zöld levelek (jégsaláta, fejessaláta)
tejföl
1 db
citrom leve
só ás bors
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.
  2. Megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, napraforgóolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A húst legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át pácoltam a csirkemellet.
  3. A pácolt csirkehúst egy kevés olajon megpirítjuk.
  4. A salátalevelet egészben hagyjuk vagy ízlés szerint nagyobb darabokra téphetjük, a többi zöldséget felszeleteljük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, végül a kisebb darabokra tépett vagy vágott mozzarella sajtot.
  5. A zöldségeket és a húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecet, olívaolaj és citromlé keverékével, sózzuk és borsozzuk, majd elkeverjük.
  6. Tálalás előtt szezámmaggal megszórjuk, egy evőkanálnyi tejföllel a közepén tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása