TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lekvárral töltött tejfölös táska
Lekvárral töltött tejfölös táska
Recept Lekvárral töltött tejfölös táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.6.2018

Lekvárral töltött tejfölös táska

Egyszerű és nagyszerű édesség a lekvár és a klasszikus sütemények kedvelőinek. A lekvárral töltött tejfölös táska a kicsiknek és nagyoknak is egyaránt kiváló választás. A töltelék ebben az esetben lekvár volt, de ez lehet akár diós vagy mákos töltelék is. A tészta nagyon puha, titka, hogy mielőtt kinyújtom, felkockázom és megtöltöm, alaposan le kell hűteni. A sütés után már csak porcukorral megszórom és csak figyelem, ahogy eltűnik a tepsiről. Szerző: Jaja79

170 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
búzafinomliszt
500 g
margarin vagy vaj
400 ml
tejföl
csipet só

Szükségünk lesz még:

200 g
lekvár
tojássárga kenéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, sima állag tésztává gyúrjuk, majd a tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát akár egy éjszakán keresztül is pihentethetjük.
  2. A jó hideg tésztát kivesszük a hűtőből, kér részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, szélesebb téglalapokra vágjuk.
  3. A tésztalapot egyik felére rákanalazzuk a lekvárt, majd a mási felén egy vékony sávban rákenjük a felvert tojássárgáját. A tésztát felcsavarjuk, a lekvárral töltött felétől kezdjük, a tojássárga pedig tapasztóanyagként szolgál.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 15 percig sütjük. Akkor jó, ha már kezd aranybarna lenni. Miután megsült, kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása