TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Levegős diós kiflik
Levegős diós kiflik
Recept Levegős diós kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.11.2016

Levegős diós kiflik

Mindössze 5 hozzávalóból egy ínycsiklandó karácsonyi sütemény készíthető el. A levegős diós kifli sütés közben gyönyörűen kigömbölyödik és feljön a formájából. Mi egyszerűen imádjuk, és nemcsak az ünnepek alatt készítem, lényegében családi összejövetel nem múlhat el nélküle. A levegős diós kifliket önmagában, vagy csokoládéval, esetleg csokoládéval és kókuszreszelékkel díszítve is tálalni szoktam.

Alapanyagok
Szükségünk lesz:
200 g
búzafinomliszt
400 g
porcukor
250 g
vaj
1 kv. kanál
szódabikarbóna
120 g
darált dió
csokoládéöntet a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálban a hozzávalókat elkeverjük (én a kezemmel kevertem el) és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kifliformákat zsiradékkal kikenünk és liszttel beszórunk.
  3. A formákat nem egészen félig megtöltjük a tésztával. Én mindig annyi formát töltök meg, ami ráfér egy tepsire.
  4. A süteményeket 150 fokon 10 – 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk (én a nagyon világos süteményeket szeretem, de persze ez ízlés dolga). A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
  5. Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze. A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük. Miután kihűlt, csokoládéöntettel díszítjük.

Forrás:Recepty z mojejkuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása