TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhalábszár leves
Marhalábszár leves
Recept Marhalábszár leves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.11.2017

Marhalábszár leves

Aki nem szereti a gulyásban a tipikus leveszöldséget (répa, fehérrépa), annak egy remek választás lehet a marhalábzár leves. Tulajdonképpen ez egy hamis marhalábszár gulyás, amibe nem kerül répa és fehérrépa, viszont kerül bele burgonya és szárított gomba. Az ízekkel itt is szépen el lehet játszani. Olaj helyett használhatunk disznózsírt, paradicsom helyett paradicsompürét, és persze rengeteg fűszerrel is próbálkozhatunk. Nekem ez a verzió nagyon ízlik, a csípőset pedig mindenki magának osztja be a tálalásnál.

150 perc
Elkészítés
Alapanyagok
700 g
marhalábszár
2 db
vöröshagyma
4 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
fűszerpaprika
1 kv. kanál
2 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
1 db
paprika
1 marék
gomba (szárított)
5 db
burgonya
bors
kömény
majoránna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát és a marhalábszárat is felkockázzuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet nem kezd engedni.
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk. Vízzel felöntjük és lassú lángon elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát és a szárított gombát.
  4. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
  5. Végül a levest kevés vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Ízesítjük, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása