TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában
Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában
Recept Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.6.2018

Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában

A gyerekek valamiért szeretik a kisebb falatokat. Minél kisebb a rántott hús, a pörkölthús, nekik valamiért annál több kell és annál jobban szeretik. A mini csirkecombok egyrészt ezért is ennyire népszerű fogás, másrészt a jó kis fokhagymás tészta is ínycsiklandóvá varázsolja. A tésztába liszt helyett keményítőt tettem, a tésztába forgatott kis hússzeleteket pedig egy éjszakán át pihentettem benne. Ropogósra, aranyszínűre sütöttem, másnap pedig bezsebeltem az elismerést. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
nagyobb filézett csirkecomb
3 db
tojás
3 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
keményítő
4 gerezd
fokhagyma (zúzva)
1 a 1/2 kv. kanál
2 ev. kanál
mustár
olaj vagy zsír sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojást, olajat, mustárt, sót, zúzott fokhagymát és keményítőt alaposan elkeverjük.
  2. A húst megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és beleforgatjuk az elkészített tésztába.
  3. A tésztába forgatott húst lefedjük és legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap kivesszük a hűtőből és forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
  5. Burgonyapürével és zöldségekkel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása