TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
Recept Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.1.2017

Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

A sajtszószoknak nagyon sok változata létezik, és használhatjuk őket zöldségekhez, tésztákhoz, húsokhoz, de akár burgonyaszirmokhoz vagy bármilyen sült krumplis körethez. Én nagyon szeretem őket, és egyik nagy előnyük, hogy nagyon sokféle sajtból készülhetnek, és így a végeredmény is nagyon változatos tud lenni. Most ezt a pár perces házi sajtmártást próbáltam ki, amit egyszerűen főtt tésztára kanalaztam, és tálaltam a családnak. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni, akkor a tésztát egy kis zsírjára sült szalonnába is beleforgathatjuk.

Alapanyagok
4 ev. kanál
búzafinomliszt
2,5 csésze
tej
125 g
vaj
200 g
Cheddar sajt
2 kv. kanál
lágy mustár
só, bors
őrölt kömény (elhagyható)
szárított bazsalikom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk.
  2. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mustárt és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ügyesen dolgozzunk, igyekezzünk, hogy a szósz csomómentes legyen.
  3. Miután a szósz felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint az őrölt köményt, végül a vajat és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtos. Ha a sajt és a vaj felolvadt és elvegyült a többi hozzávalóval, pár percig még főzzük a mártást, és már használhatjuk is az isteni tésztákhoz.

Forrás: Taracooks

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása