TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel
Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel
Recept Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   12.3.2017

Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel

A puding és a piskóta együtt egy örök klasszikus, ami számtalan variációban készülhet. Én a kakaós piskótatésztát világos, vaníliás pudinggal ötvöztem, de a világos tészta csokipudinggal is isteni látványra és ízre is. A kihűlt pudingot belekanalazzuk a piskótatésztába, megsütjük, majd cukros tejföllel megkenjük. A süti tetejét kakaóporral megszórjuk, és már kész is. Én a biztonság kedvéért a süteményt pár órára hűtőszekrénybe teszem, hogy jó hűs legyen, a tejföl pedig megdermedjen. A pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel minden alkalomra tökéletes desszert.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
forró víz
100 g
olaj
2 ev. kanál
kakaó
200 g
rétesliszt
1 csomag sütőpor

Puding:

2 csomag
vaníliapuding
2 ev. kanál
kristálycukor
750 ml
tej

Krém:

2 doboz (500 g)
tejföl
2 ev. kanál
porcukor
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a cukorból, tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Mivel a puding világos, a piskótatészta kakaós lesz. Ha csokoládés pudingot használunk, akkor világos piskótatésztát készítsünk (hozzáadott kakaó nélkül).
  2. A tojást a cukorral, forró vízzel és olajjal habosra verjük. Ezután belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Hígabb, sötétebb tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk. A tésztába belekanalazzuk a világos pudingot, ami majd a sütés során (180 fok, 20-30 perc) szépen belesüpped a kakaós tésztába.
  3. Miután a pudingos tészta kihűlt, megkenjük a cukorral elkevert tejföllel, a tetejét pedig instant kakaóval megszórjuk. A sütit hűtőbe tesszük, miután lehűlt, felkockázzuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása