TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Rakott krumpli alla carbonara
Rakott krumpli alla carbonara
Recept Rakott krumpli alla carbonara
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   24.1.2017

Rakott krumpli alla carbonara

Hogy mitől is lesz különleges a rakott krumpli alla carbonara? Szerintem a jó minőségű, finom, ízletes és kellően fűszeres szalonnától, valamint a parmezántól. A frissen őrölt bors szintén hozzájárul a remek ízvilághoz. Kis energiaráfordítással, némi idővel egy pompás, mégis változatos, a megszokottól eltérő fogás varázsolható az asztalra. A gyerekek imádják, és minél több a ropogós szalonna, annál jobban ízlik nekik. Remek vacsora a mindennapokra, kevés hozzávalóból.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
150 g
szalonna
300 ml
főzőtejszín
80 g
parmezán
1 db
tojás
bors
aprított petrezselyemzöld
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, félpuhára főzzük. A főtt burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A tejszínt elkeverjük a tojással és a reszelt parmezánnal. Sóval, frissen őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. A szalonnát és a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. Kb. 2 evőkanálnyi szalonnát félreteszünk, ezzel fogjuk a végén megszórni a burgonyát.
  3. Egy serpenyőben forró vajon a hagymát és szalonnát megpirítjuk.
  4. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beletesszük a felszeletelt burgonyát. Erre öntjük rá a tejszínes-parmezános öntetet, rászórjuk a pirított hagymás szalonnát, majd betesszük a sütőbe és 15 percig sütjük. Ezután a hőfokot csökkentjük (150 fokra), és addig sütjük, amíg a burgonya meg megfelelő állagú nem lesz. 2-3 perccel a sütés vége előtt a burgonyát megszórjuk a félretett szalonnával, ízlés szerint sajttal és petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása