TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Szezámmagos házi kifli
Szezámmagos házi kifli
Recept Szezámmagos házi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.3.2024

Szezámmagos házi kifli

Lágy, puha kifli szezámmaggal. Imádom ezt a kombinációt, a család is sokszor kéri. Ennek a kérésnek örömmel teszek eleget.

85 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
550 g
búzafinomliszt
250 ml
langyos tej
2 db
tojás
50 g
puha vaj
50 g
olaj
50 g
tejföl
1 kocka
élesztő
1 evőkanál
méz
1/2 evőkanál
szóráshoz
szezámmag
szóráshoz
sókristály
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a mézet, felfuttatjuk. elkeverjük a tészta többi hozzávalójával.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, duplájára kelesztjük. A tésztát 2 részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat kb. 50 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szezámmaggal megszórjuk. Sodrófával még egyszer átnyújtjuk, hogy a magvak szépen belesüppedjenek a tésztába.
  4. A köröket 8-8 cikkre vágjuk, majd a képen látható módon a széles részét bevágjuk.
  5. Megformázzuk a kifliket – először a bevágott részt hajtjuk rám, majd felcsavarjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A kifliket pihentetjük, egész addig, míg kb. ismét duplájára dagad.
  6. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal és sóval megszórjuk.
  7. 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása