TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Rendkívül gyors epres piskóta
Rendkívül gyors epres piskóta
Recept Rendkívül gyors epres piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2016

Rendkívül gyors epres piskóta

A Rendkívül gyors epres piskóta tényleg egy pihe-puha lágy piskóta sok gyümölccsel. Kevés munkával egy igazán ínycsiklandó sütemény. Ha kicsit több az időnk, akkor akár gyümölcsös krémmel vagy házi fagylalttal is feldobható, de önmagában is rendkívül finom.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

5 db
tojás
200 g
cukor
8 ev. kanál
olaj
200 g
rétesliszt
csipet szódabikarbóna

Befejezéshez:

200 g
felszeletelt eper
beszóráshoz porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá dolgozzuk. Ezután hozáadjuk a tojások sárgáját. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, valamint a szódabikarbónával összekevert lisztet.
  2. A tésztát zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk az eperszeletekkel és 15 perc alatt 180°C-on aranyszínűre sütjük. A tésztába tűt szúrunk, és ha már nem ragad, akkor elkészült. Ha még ragacsos, akkor a tésztát tovább sütjük.
  3. A süteményt felkockázzuk és már tálalhatjuk is. Ízés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása