TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajtos tésztában sült karfiol
Sajtos tésztában sült karfiol
Recept Sajtos tésztában sült karfiol
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.9.2016

Sajtos tésztában sült karfiol

A sajtos tésztában sült karfiol a kirántott karfiol kicsit módosított változata. A sajtos tésztában sült karfiol igazán különleges étel, a karfiol omlós, a rajta lévő tészta aranybarna és ízletes. Igazi vendégváró csemege, de a férjem és gyerekeim is mindig örömmel fogadják, ha ezt készítem ebédre.

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
karfiol

Tésztához:

2 db
burgonya:
1 db
tojás
2 gerezd
foghagyma
100 g
reszelt sajt
1 kv. kanál
mustár
4 ev. kanál
tej
50 g
zsemlemorzsa (ha a tészta túl híg, több)
1 csokor
snidling
só, bors
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük.
  2. A reszelt sajtot összekeverjük a tojással, zúzott foghagymával, mustárral, zsemlemorzsával és apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a sajtos tésztához, felöntjük a tejjel, és ha szükséges, zsemlemorzsával sűrítjük.
  4. A puhára főtt karfiolt a krumplis masszában jó alaposan megforgatjuk, meglocsoljuk olajjal és serpenyőben aranybarnára sütjük.
  5. Ízlés szerint főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása