TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkás-sajtos rakott karfiol
Sonkás-sajtos rakott karfiol
Recept Sonkás-sajtos rakott karfiol
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   9.12.2016

Sonkás-sajtos rakott karfiol

A karfiol szerintem egy rendkívül ízletes zöldség, és a családomnak próbálom elég változatosan és sokféleképpen elkészíteni. Nem tagadom, hogy a kirántott karfiol verhetetlen, de zöldséges leves sem képzelhető el karfiol nélkül, és készítettem belőle már „pizzatésztát” is. Most a sonkás-sajtos rakott karfiollal leptem meg a családot, amit még egy kis sajtos öntettel is megbolondítottam. Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, és a receptben használt sajt fajtája ízlés szerit változtatható. Szerencsére az elkészült fogás elnyerte a család tetszését, és a gyerekek még repetát is kértek. Nem kérdés, hogy felkerült a havonta elkészítendő receptek nem létező listájára.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
karfiol
1 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
vaj
2 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
250 g
sonka
3 db
tojás
100 ml
tej
100 g
natúr tömlős sajt
100 g
gouda sajt
bors
szerecsendió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd előkészítünk egy sütőformát, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  3. A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, vagy rózsáira – kisebb rózsákra szedjük.
  4. A vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, a petrezselyemzöldet, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Az így ízesített karfiolt a sütőforma aljára rakjuk.
  6. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a tojással és a tömlős sajttal elkevert tejet. Addig keverjük, amíg jó alaposan össze nem keverednek a hozzávalók. A keveréket ráöntjük a karfiolra, majd megszórjuk reszelt gouda sajttal.
  7. A rakott karfiolt 180 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása