TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Szaftos epres szelet
Szaftos epres szelet
Recept Szaftos epres szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2018

Szaftos epres szelet

A puha tésztát nemcsak a gyümölcs, hanem a túrós krém is szaftossá teszi. Szerintem ez nagyon fontos egy ilyen jellegű süteménnyé. Nagyon szeretem a piskótatésztát, és jól is készítem, de ezzel a két réteggel igazán csodássá varázsolható. A szaftos epre szelet utolsó hozzávalója a piros zselatin, amitől szerintem még szebb, még ellenállhatatlanabb lesz. Remélem, kipróbáljátok, és beszámoltok a végeredményről! Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

8 db
tojás
240 g
búzafinomliszt
180 g
kristálycukor
5 ev. kanál
olaj
1,5 kv. kanál
sütőpor

Tetejére:

250 g
túró
ízlés szerint porcukor
100 g
vaj

Befejezéshez:

300 g
eper
1 csomag
piros zselatin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. A tojássárgához hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, majd óvatosan a tojáshabot is. Sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaformába vagy tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük.
  2. A vajat a cukorral alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a túrót és addig mixereljük, amíg krémes nem lesz.
  3. A megsült tésztát megkenjük a túrós krémmel, félbe vágott vagy egész eperrel (vagy más gyümölccsel) díszítjük. A piros zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, ezt is ráöntjük. Kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása