TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos pácolt sertéskaraj
Szaftos pácolt sertéskaraj
Recept Szaftos pácolt sertéskaraj
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.9.2017

Szaftos pácolt sertéskaraj

Fenomenális pác! Pikáns ketchup, szójaszósz, méz, pirospaprika és bors, a hús pedig természetesen jól besózva és fokhagymával bőven megkenve. Miután a hússzeletekre rákerültek az ízek, akkor legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, és másnap vágok bele a sütésbe. Másfél órát, letakarva sütöm, egy kevés vízzel felöntve, és utána már csak begyűjtöm az elismeréseket. A szaftos pácolt sertéskarajt burgonyakörettel tálalom.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

8 szelet
sertéstarja
10-12 gerezd
fokhagyma
2 db
vöröshagyma

Páchoz:

4 ev. kanál
olaj
4 ev. kanál
szójaszósz
10 ev. kanál
pikáns ketchup
1 ev. kanál
méz
1 ev. kanál
őrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanál
őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával jó alaposan mindkét felén bekenjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket.
  3. Egy nagyobb tálban elkészítjük a húspácot: a hozzávalókat a tálba tesszük és jó alaposan elkeverjük. A pácot rákanalazzuk a hagymával megszórt fokhagymás hősszeletekre, lefedjük és akár egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (de akár el is kezdhetjük sütni). Sütés előtt 1,5 dl vízzel felöntjük.
  4. Ismét lefedjük, és kb. 90 percig sütjük 160-180 fokon. Burgonyás körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása