TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos sertésszelet
Szaftos sertésszelet
Recept Szaftos sertésszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2018

Szaftos sertésszelet

A fiúk összevesztek azon, hogy ki kapja meg az első szaftos sertésszeletet. Pedig főztem eleget, mindenkinek jutott legalább két szelet, ha nem több. Ennek magamban nagyon örültem, mert ez azt jelenti, hogy tökéletesen eltaláltam az ízlésüket. Ez a fogás nagyon egyszerű, nincs benne semmi felesleges cicoma, trükk, csupán a megszokott, jól bevált recept. A puha, szaftos húst főtt rizzsel tálaltam. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800 g
szeletelt sertéshús (comb, karaj, tajra…)
1 db
vöröshagyma (közepes)
100 g
füstölt szalonna
kb. 600 ml
alaplé
4 db
nagyobb csemegeuborka
zsír, víz, búzafinomliszt
só, őrölt feketebors, szójaszósz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, finomlisztbe beleforgatjuk. Zsíron hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk, majd kuktába tesszük.
  2. A serpenyőt, amiben a húst sütöttük, nem mossuk el, hanem megpirítjuk rajta az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát. Amikor már a szalonna is szépen megpirult, felöntjük az alaplével, elkeverjük, majd ráöntjük a hússzeletekre.
  3. Az alaplének el kell lepnie a hússzeleteket, ha szükséges, akkor vízzel felöntjük. Sózzuk és borsozzuk, szójaszósszal is ízesítjük, lefedjük és 45 perc alatt készre főzzük.
  4. A húst kivesszük, a levéhez hozzáadjuk a vékonyra szeletelt uborkát, hideg rántással sűrítjük.
  5. Még 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ízesítjük, visszatesszük a hússzeleteket és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása