TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Szalámival és sajttal töltött croissant
Szalámival és sajttal töltött croissant
Recept Szalámival és sajttal töltött croissant
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   3.10.2016

Szalámival és sajttal töltött croissant

Bár a család az édes croissant megszállottja, most mégis egy sós változatot választottam, és elkésztettem ezt a pompás szalámival és sajttal töltött croissant változatot.. Szerencsére volt otthon szalámi és sajt, így ezeket a hozzávalókat próbáltam ki. Az eredmény nagyon jó lett, legközelebb ismét a sós mellett döntök, mondjuk túrós-sonkás töltelékkel.

240 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

150 g
rétesliszt
150 g
búza finomliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
20 g
élesztő
½ kv. kanál
sütőpor
100 ml
tej
100 ml
langyos víz
2 ev. kanál
olívaolaj

Továbbá szükségünk lesz:

sonka vagy szalámi
sajt
tojás a bekenéshez
magok a beszóráshoz
paradicsomos alap (paradicsompüré, fokhagyma, majoránna)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Klasszikus kelesztett tésztát készítünk: a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd 1 óra alatt felfuttatjuk a kovászt.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, hozzákeverjük a kovászt és sima tésztává gyúrjuk. A tészta akkor jó, ha már nem tapad a kézhez. Ha a tészta még túlságosan ragadós, akkor nyugodtan adjunk hozzá lisztet. A tésztát letakarjuk és meleg helyen 2 órát kelesztjük (1 óra is elég a kelesztéshez, de elfeledkeztem a tésztáról, viszont az ízén semmit sem változtatott).
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik részt kör alakúra gyúrjuk. A kört 12-16 cikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük a paradicsomos alappal (300 ml paradicsompürét összekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy kávéskanál majoránnával), a szélesebb végére tesszük a szalámit, erre kerül egy darab kemény sajt (edami), majd a cikkeket a szélesebb felétől kezdődően feltekerjük – klasszikus corissant alakúra tekerjük.
  4. A croissantokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy más maggal.
  5. A sós croissantokat 200 fokon aranyra sütjük. Miután elkészült, szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról. A töltelék szabadon választható és módosítható. Biztos, hogy legközelebb is sós croissantot készítek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása