TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
Recept Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   22.4.2017

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

Szeretem az egyszerű, mégis mutatós ételeket, és erre egy remek példa a szalonnába göngyölt réteges darált hús. Az elkészült fogás tartalmas, fűszeres, ízletes, laktató. Csupa olyan jelző, amiért érdemes nekivágni és elkészíteni. A szalonna zsírja és sóssága a sütés közben „beleolvad” a darált csirkehúsba, és megóvja attól, hogy kiszáradjon. Az egyes húsrétegek közé mozzarellás-szárított paradicsomos, valamint gombás-hagymás keverék kerül, ami még jobban feldobaj a fogást. Friss zöld salátával tálalom.

Alapanyagok

Hozzávalók:

500 g
darált hús
250 g
csiperkegomba
200 g
vékonyra szeletelt angolszalonna
2 db
vöröshagyma
100 g
mozzarella
100 g
szárított paradicsom olajban
100 g
reszelt sajt
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
olaj
só, bors, Provence-i fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát és gombát felszeleteljük, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
  2. A mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és összekeverjük.
  3. Egy őzgerinc sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd a szalonnával beborítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna „kilógjon” a formából.
  4. Elkezdjük a rétegezést: a darát húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtos és jó alaposan elkeverjük. A kész húsos keveréket három részre osztjuk. A szalonnával kirakott sütőforma aljára kerül a hús harmada, erre a mozzarellás paradicsom, újabb hús, a gombás-hagymás keverék, végül az utolsó harmad hús.
  5. A tetejére végül egy réteg szalonna kerül, ami lényegében betakarja a húsos-réteges alapot.
  6. Alufóliával betakarjuk és 190-200 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütőformát egy tepsire tegyük és úgy kerüljön bele a sütőbe, ugyanis előfordulhat, hogy a hús levet enged és kifolyik. Ez persze függ a rétegek vastagságától és az őzgerincforma méretétől is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása